به گزارش خبرگزاری مهر، ۷۰۰ اثر در گروه علوم سیاسی جشنواره کتاب دین و پژوهش های برتر مورد داوری قرار گرفت که در نهایت کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی صدرالمتألهین از آثار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به عنوان اثر برگزیده قرار گرفت.
کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی صدرالمتألهین به قلم خلیل الرحمان طوسی توسط انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شده است.
کتاب «سید خلیل الرحمن طوسی» تا یک دهه قبل، سخن از امکان فلسفه سیاسی ملاصدرا، نزد ارباب فلسفه و دوستاران حکمت متعالیه، سخنی تعجب بر انگیز بود و انگاره طرح حکمت عملی مبتنی بر اندیشه این فیلسوف، امری کاملاً دست نایافتنی به نظر می رسید. حکمت متعالیه فلسفه ای دانسته می شد که گویی فلسفه اخلاق و فلسفه سیاسی – حتی آن گونه که اسلاف ملاصدرا در سنت فلسفی اسلام بدان پرداخته بودند ـ در آن هیچ راهی نداشت و گمان تقریباً تمامی خوانندگان فلسفه صدرایی بر این بود که وی هرگز به این مقوله از تفکر اسلامی نیندیشید و در باره آن چیزی ننگاشت؛ از این رو در آن ایام هرگاه طرح حکمت عملی در حکمت متعالیه را مطرح می کردم با شگفتی و ابراز استبعادِ آشنایان به حکمت صدرایی مواجه می شدم.
بخش های اصلی این کتاب عبارتند از: فصل اول: شرایط فرهنگی و سیاسی در عصر ملاصدرا، فصل دوم: جایگاه سیاست در حکمت متعالیه، فصل سوم: عدالت، فصل چهارم: مدینه فاضله، فصل پنجم: رئیس مدینه.
کتاب درآمدی بر فلسفه سیاسی صدرالمتألهین به قلم خلیل الرحمان طوسی توسط انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.
نظر شما